17 June 2010

99 Perkara Tentang Lelaki yang Harus Anda Tahu




1. Lelaki sukakan wanita yang kemas dan pandai bergaya

2. Lelaki suka digoda

3. Lelaki boleh menyukai anda dalam masa seminit, dan kemudian melupakan tentang anda selepas itu.

4. Apabila seorang lelaki mengatakan dia tidak memahami anda, ini bermakna anda yang tidak berfikir dengan cara dia.

5. "Awak buat apa?" atau "Awak dah makan belum?" ini adalah soalan yang selalu diaju oleh lelaki di dalam telefon untuk menghilangkan kegagapan (atau out of idea)
6. Lelaki mungkin akan flirting around all day, tapi sebelum mereka tidur mereka selalu berfikir tentang perempuan yang mereka benar-benar ambil berat.

7. Ketika lelaki benar-benar menyukai seseorang itu, dia akan mengabaikan semua ciri-ciri buruk pada orang itu.

8. Lelaki sukakan senyuman dari seorang perempuan.

9. Lelaki akan buat apa sahaja untuk mendapatkan perhatian perempuan.

10. Lelaki tidak suka anda bercakap tentang ex-boyfriend anda

11. Kalau lelaki mahu berjumpa dengan ibubapa anda. Biarkan.

12. Lelaki sebenarnya ingin memberitahu banyak hal kepada anda tetapi tidak boleh. Dan mereka pasti mempunyai satu kebiasaan untuk mendapatkan keberanian dan semangat untuk menceritakan banyak hal dengan cara mereka sendiri.

13. Lelaki menangis!!

14. Jangan sengaja membangkitkan kemarahan lelaki. Percayalah. Dia akan.

15. Lelaki juga mempunyai impian dan mengharap

16. Lelaki biasanya akan berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang tidak melayan mereka, kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan.

17. Sekali anda membuat mereka jatuh cinta, there’s no turning back.

18. Apabila lelaki mendapat mesej tergantung seperti "awak tahu sesuatu..erm takpelah.." sebenarnya mereka akan membuat kesimpulan yang jauh daripada apa yang anda ingin katakan. Jadi habiskan ayat anda sebelum dia salah faham.

19. Lelaki suka bila wanita menyentuh tangan mereka

20. Lelaki pandai memuji apabila sedang memikat tapi mereka menjadi gagap apabila berhadapan dengan wanita yang mereka benar-benar suka

21. Apabila seorang lelaki membuat "umm" atau memberi alasan ketika anda meminta tolong ini bermaksud mereka tidak sukakan anda

22. Apabila seorang perempuan berkata “tidak”, lelaki mendengarnya sebagai “cuba lagi esok”. Lelaki jarang berputus asa dengan orang yang mereka benar-benar suka

23. Anda harus memberitahu lelaki apa yang anda inginkan sebelum dia mendapat mesej yang sebenarnya. Terus terang jela

24. Lelaki akan mencari cara untuk keep you off dengan orang lain

25. Lelaki sayangkan mak mereka

26. Lelaki sanggup berkorban untuk tidak makan semata-mata dan menyimpan wang nya untuk mendapatkan setangkai bunga ros untuk wanita yang disayanginya.

27. Lelaki suka berfikir tentang wanita yang meminatinya. Tapi itu tidak bermaksud dia menyukai anda

28. Anda tidak boleh memahami seorang lelaki melainkan anda mendengar apa yang mereka katakan

29. Jikalau seorang lelaki mengatakan anda adalah cinta nya sampai mati. Dia benar-benar maksudkannya. Tapi kalau playboy yang cakap faham-faham sendiri.

30. Berhati-hati. Lelaki boleh menyebarkan gosip di muka bumi ini lebih cepat berbanding perempuan. (kalah kau Mak Limah)

31. Seperti kaum Hawa, wanita adalah kelemahan lelaki

32. Lelaki sangat terbuka berkata tentang perihal mereka

33. Tidak apa kalau anda hendak menguji seorang lelaki sebelum mempercayainya. Tapi jangan membiarkan mereka menunggu terlalu lama

34. Tidak ada istilah "FAIL" apabila lelaki sedang memikat

35. Lelaki suka melihat wanita cantik tetapi suka lihat tidak semestinya lelaki berminat untuk mendekati

36. Lelaki sangat mengagumi seorang perempuan yang mereka sukai walaupun mereka tidak secantik mana

37. Teman baik anda, di mana teman lelaki anda selalu meminta tolong nya untuk menyelesaikan masalah anda dan dia kemungkinan besar berakhir dengan dia disukai oleh teman lelaki anda

38. Apabila seorang lelaki memberitahu anda tentang masalahnya, dia hanya anda mendengar dan bukannya memberi nasihat!!

39. Lelaki lebih selesa meminta pandangan dengan lelaki tetapi untuk meluahkan masalah lelaki lebih selesa dengan wanita

40. Menggoda adalah perkara biasa bagi seorang lelaki kerana mereka menyukai anda

41. Shopping itu bukan SUKAN. dan tidak, mereka tidak pernah berfikir itu sukan walau berapa banyak anda berjalan

42. Lelaki sukakan wanita yang bijak berbanding wanita yang hanya tahu make-up sahaja.
Formula Wanita yang cantik + kurang bijak = Kurang menarik.
Wanita yang sederhana + Bijak = Sangat Menarik

43. Lelaki sering menginginkan memberi stuffed toy kepada wanita tetapi seringkali takut jika tersalah beri.

44. Lelaki sebenarnya bercakap besar tentang segalanya

45. Lelaki tidak boleh menyimpan rahsia yang wanita beritahu pada mereka

46. Lelaki berfikir terlalu banyak

47. Fantasi seorang lelaki tiada batasan

48. Lelaki tidak suka bila wanita bercakap tentang period

49. Apabila seorang lelaki mulai serius dengan hubungannya mereka menjadi terlalu possessive (ingin memiliki). So watch out girls!!

50. Ketika proses memikat apabila seorang wanita jual mahal, mereka sangat susah melepaskan wanita itu.

51. Susah untuk seorang lelaki melepaskan teman wanitanya jika mereka sudah bersama selama tiga tahun atau lebih

52. Anda harus memberitahu lelaki apa yang anda mahu sebelum anda bersama

53. Lelaki wajib mengalami pengalaman ditolak, because if he’s too-good-never-been-busted, tidak pernah merasai dicintai dan dikhianati mereka tidak akan matang

54. Apabila berlaku perkara yang tidak disenangi terjadi (putus cinta), lelaki selalu menyalahkan diri mereka lebih dari wanita

55. Guys have strong passion to change but have weak will power

56. Lelaki akan menunjuk kuat depan orang, kawan-kawan, tapi bila bersama teman wanita mereka sangat manja

57. Apabila lelaki berpura-pura tenang,lihat sama ada mereka berpeluh. Jika ya, mereka sedang gugup dengan anda

58. Apabila lelaki mengatakan mereka tergila-gilakan anda, mereka sebenarnya berkata benar

59. Lelaki tiada keputusan muktamad dan seringkali menukar keputusan mereka di saat akhir

60. Apabila lelaki menyukai anda, anda harus membuat dia mengeluarkan yang TERBAIK dari dirinya

61. Apabila lelaki mula bercakap dengan serius, dengar.

62. Apabila lelaki mula mendiamkan diri, anda harus berkata sesuatu.

63. Lelaki percaya tidak ada cinta pada pandangan pertama, tetapi masih memikat seorang wanita dan kemudian akhirnya mereka akan sedar mereka salah

64. Lelaki sukakan ciri-ciri keperempuanan tapi bukannya lemah dan mengada-ngada

65. Lelaki tidak sukakan wanita yang menumbuk lebih kuat dari mereka

66. Lelaki dengan cepat boleh tahu jika wanita itu menyukai mereka atau tidak, tapi mereka tidak akan benar-benar pasti jika anda tidak memberitahunya

67. Lelaki akan menghabiskan masanya dengan video game dan basketball, sama seperti wanita menghabiskan masa dengan novel cinta dan make-up

68. Lelaki sukakan wanita yang pandai memasak

69. Lelaki sukakan wanita yang menyukai mak mereka

70. Lelaki mempunyai lebih banyak masalah daripada apa yang kita nampak dengan mata

71. Kawan-kawan lelaki anda mengetahui segala tentang teman lelaki anda lebih dari anda mengetahui teman lelaki anda. Ambil kesempatan ini

72. Jangan sombong. Ini kerana lelaki akan menyerah pada tanda penolakan

73. Jangan bersifat berat sebelah (percaya sebelah pihak sahaja). Cintailah dia tanpa ada perasaan prasangka dan akan terkejut

74. Wanita yang mandi(memakai) eau-de-perfumes sebenarnya lebih pada repelling dari menarik minat lelaki. Lelaki tak tertarik pun.

75. Lelaki menjadi talkative bila bercakap dari wanita apabila bercakap tentang perempuan

76. Lelaki tidak faham dengan statement "Get Lost"

78. Lelaki sukakan wanita yang aneh dan selalu membuat keputusan yang tak terjangka tetapi ini membuatkan mereka lebih menyintai wanita itu

79. Apabila seorang lelaki memberikan senyuman hambar ketika mendengar lawak anda jangan tersinggung kerana mereka cuba bersikap sopan.

80. Lelaki biasanya suka membuat kesimpulan tentang wanita tetapi apabila mereka sudah mengenali seorang wanita mereka selalu salah.

81. Semua lelaki boleh mengatasi masalah mereka sendiri. He’s just too stubborn to deal with it.

82. Lelaki tidak menyukai sekiranya wanita bersumpah

83. Kelemahan lelaki adalah di lutut

84. Bila muncul masalah, lelaki suka berlagak tiada apa-apa tetapi mereka sudah mula memikirkan cara untuk keluar dari masalah itu

85. When a guy is conscious of his looks, it shows he is not good at fixing things.

86. Apabila seorang lelaki sedang memandang anda, ini bermungkinan dia sedang mengangumi anda ataupun dia sedang mengkritik anda

87. Jika anda dapat menangkap dia curang dengan anda, dan dia meminta peluang yang kedua, berikan peluang itu. Tapi jika anda dapat dia curang untuk kali kedua dan meminta peluang sekali lagi, biarkan sahaja dia.

88. Jika lelaki membenarkan anda memutuskan hubungan dengannya, ini bermakna dia terlalu mencintai anda

89. Jika anda mempunyai boyfriend, dan sahabat boyfriend anda selalu melihat pada anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu ketika anda dengan teman lelaki anda, yang boleh saya katakan adalah, sahabat teman lelaki anda mengasihi anda lebih dari teman lelaki.

90. Lelaki bercinta melalui pengalaman dan bukan dari novel cinta seperti yang dibaca oleh perempuan as their basis of experience (tak setuju, sebab tak semua perempuan suka baca novel cinta)

91. You can tell if a guy is really hurt or in pain when he cries in front of you!

92. Jika tiba-tiba lelaki mengajak anda untuk berjumpa, tanya dulu pada dia kenapa (sigh, aku lupa nak tanya)

93. Apabila lelaki berkata mereka tidak boleh tidur jika tidak mendengar suara anda walaupun untuk satu malam, letakkan telefon. Percayalah, dia beritahu perkara yang sama pada wanita lain. Dia hanya bermain kata dan make fun tentang ini.

94. Anda tahu lelaki itu baik jika dia sembahyang 5 waktu.

95. Lelaki mengharapkan nasihat dari kawan perempuan berbanding kawan lelaki (depends)

96. Apabila lelaki menyukai anda tidak semestinya dia mencintai anda

97. Jika lelaki mengatakan anda cantik, ini bermakna lelaki itu menyukai anda

98. Lelaki bencikan wanita yang melebih-lebih atau mengada-ngada (OVER)

99. Lelaki mencintai anda lebih anda mencintai dirinya jika mereka benar-benar serius dengan hubungan mereka. Tapi wanita sentiasa ingat mereka lebih sayang pada lelaki terutamanya bila lelaki kurang memberi tumpuan kepadanya bila sibuk.

4 Beriang Ria:

Taufik Dato Mansor said...

saya sayangkan mak saya... hehe

-Nurul Afiqah- said...

@taufik hehehe. bagos! :D

Anonymous said...

ye betul tuu . boekk laa 😍

Anonymous said...

haahha

Powered by Blogger.