06 July 2010

Hospital itu Restoran?

Sebuah Restoran yang saya kira unik telah dibuka di Riga, Latvia dan dinamakan "Hospitalis" persis dengan keadaan restoran itu juga. Jika anda seorang yang suka melihat 'limpahan darah' saya sarankan anda harus mengunjungi restoran ini. Restoran itu dilihat seperti peti ubat, sementara anda pula akan diperlakukan bukan sebagai pelanggan tetapi pesakit! dan pastinya anda tidak terlepas dirawat oleh pelayan-berkaki panjang dalam uniform jururawat. Makananannya pula disajikan di piring Flask dan anda harus makan di sebuah bilik operasi yang sangat mahal, tapi saya kira ini adalah pengalaman yang sangat bernilai untuk anda mengempiskan beg dompet anda. Selain itu, tempat ini juga dimiliki oleh doktor tempatan, tapi sayangnya, Presiden Latvia, yang juga doktor, tidak menghadirkan dirinya pada pembukaan restoran ini selepas ia menyedari ianya restoran aneh. (takot la tue. buahahaha)

tempat untuk 'pesakit' datang dan 'mendaftar' sebelum masuk ke Hospitalis

banyak lagi gambar selepas ini

Ruangan di mana 'pesakit' menunggu, dan boleh mencuba-cuba 'ubat' yang disediakan.
(Amaran Keras : Bukan untuk orang Islam)
 


Ruangan dimana 'pesakit' akan dilayan sewaktu bersantap.


yeah! inilah tandas di hospitalis. Semuanya dari cermin. (Jaga-jaga. anda mungkin diperhatikan oleh semua doktor dan nurse. buahahaha)


wah ada kerusi kat situ. adakah anda boleh dilawat semasa berada di Hospitalis ini?


'Jururawat-jururawat' yang bakal melayan anda. pelik sume nampak 'nerd'. *baca banyak sangat buku kot?*


ini Jururawat yang ambil kos dalam bidang muzik. layan~Peraturan sebagai 'Pesakit' : anda pakai baju 'pesakit' dan kami(nurse) suapkan anda.


Antara menu makanan kat Hospitalis. "eiuwww I can see nose and eyes bleeding there!!"Ruangan makan bagi 'pesakit' yang datang secara berkumpulan

0 Beriang Ria:

Powered by Blogger.