28 July 2010

5 Masalah yang Google Boleh Selesaikan


Hai y'all. Apa khabar? Riang-Riang nak tanya y'all ni, y'all tahu ke Google boleh menolong y'all buat kerja rumah menjawab soalan untuk y'all? Percaya tak y'all soalan-soalan biasa yang y'all nak tanya tu sebenarnya y'all boleh cari di Google sahaja tanpa y'all perlu pergi ke application yang tertentu.

Mungkin ada di antara y'all yang sudah biasa dengan beberapa ciri-ciri Google ini. Tapi Riang-Riang boleh jamin yang y'all masih tak gunakannya dengan lebih baik lagi. Jom kita terjah Google.

1.(810-213)*(196+35)/2?
Sedang buat soalan matematik? kawan-kawan sedang tanya soalan matematik? kalkulator termasuk lombong? Phone tadek calculator application? Tidak perlu risau y'all sebab Google telah dilengkapi dengan Google Calculator

2. Saya ada RM350 dan saya nak beli lampu Hello Kitty yang bernilai USD120. Agak-agak cukup atau tidak?
Okey sekarang Riang-Riang dah tahu Riang-Riang belom cukup duit. Kena beli gula-gula jela nampaknya. Y'all ada di India sekarang? Nak beli capati? Guna la Google Currency Conversion. *mood masih down sebab tak dapat beli lampu Hello Kitty*

3. Masa sebenar di Jepun
Ini pula ialah Google Time, dengan menaip nama bandar atau taip sahaja nama negara Riang-Riang dah boleh tahu masa sebenar Yama-P pergi ke gym. Muahahaha :")

4. Anomalous?
Y'all tak tahu maksudnya? Senang sahaja taip sahaja di Google Dictionary y'all dah dapat maksud sebenar anomalous itu. Nah kan sekarang Riang-Riang yang kurang ilmu ni dah dapat maksud nya luarbiasa;ganjil. *yeah Riang-Riang memang 'ganjil' pun*

5. Tak dapat cari blog Si Riang-Riang?
Malas taip panjang-panjang? Riang-Riang ada cara mudah untuk y'all semua.
Hanya tambahkan asterisk(*) di belakang. Terus y'all dapat result yang TERBAIK dari yang Terbaik. Hehehe

dan siapa tahu Google tahu soalan tentang semua nya anda ingin tahu tentang alam semesta. 42! Tak percaya lagi?
Fine, rujuk sini kalau tak percaya :) Ingat semua ini Hanya di Google

2 Beriang Ria:

kobEj0rdan~ said...

saye pernah miss place wallet:)) n riang-riang tau ape y kawan2 saye kate??

ko try la serach kat g0ogle! dem:DD
kawan2 sy sgt sengal!

visit mine K:)

-Si Riang-Riang- said...

hehehe. ;p
da cube tak cari di goOgle? ;p

Powered by Blogger.